Kura na koreňoch (fotorecept)

Autor receptu: jody

Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo zas niečo úplne iné. Skúste, možno Vás osloví. Nám veru chutilo.

15 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kura umyjeme a vložíme do plechu, kam sme naliali trochu oleja. Očistíme a na špalíky nakrájame koreňovú zeleninu.(Ja viem, že kaleráb nie je koreňová zelenina, ale hádam nebudem kvôli kúsku kalerábu špekulovať nad novým názvom, však uznajte! :-))
  2. V miske rozmiešame popučený cesnak(veľa, veľa) so soľou, olejom, paprikou a troškou citrónovej šťavy. Zmesou potrieme kurča.
  3. Ku kuraťu pokladieme zeleninu, posypeme všetko oreganom, podlejeme vodou a šupneme do trúby.
  4. Za občasného podlievania upečieme do mäkka. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.