Kura na koreňoch (fotorecept)
Autor receptu: jody
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len
dvoch ingrediencií mi vyšlo zas niečo úplne iné.
Skúste, možno Vás osloví. Nám veru chutilo.
15 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Kura umyjeme a vložíme do plechu, kam sme naliali trochu oleja. Očistíme a na špalíky nakrájame koreňovú zeleninu.(Ja viem, že kaleráb nie je koreňová zelenina, ale hádam nebudem kvôli kúsku kalerábu špekulovať nad novým názvom, však uznajte! :-))
- V miske rozmiešame popučený cesnak(veľa, veľa) so soľou, olejom, paprikou a troškou citrónovej šťavy. Zmesou potrieme kurča.
- Ku kuraťu pokladieme zeleninu, posypeme všetko oreganom, podlejeme vodou a šupneme do trúby.
- Za občasného podlievania upečieme do mäkka. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.