Kuracie prsia

Kung Pao na slovenský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: magda19

Kung Pao - jedlo, ktoré si pripravíte do 30 minút.* Je to jedlo, ktoré nesmie chýbať v žiadnej ázijskej reštaurácii či bistre. Je to jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých, vrátane mňa a celej mojej rodiny. Preto som sa rozhodla napísať recept na Kung Pao (nie klasické, aké by ste si kúpili v Číne, ale slovenské, teda z čínskej reštaurácii na Slovensku). PS: Robím to vo veľkom množstve a často, keďže je nás veľa a každému to veľmi chutí. PS2. Nepíšte, že to nie je pravé Kung Pao, ja to viem :)

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, očistíme od nežiadúcich častí a nakrájame na malé kocky. Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Necháme odležať aspoň 15 minút (ja to robím deň vopred, teda nechávam odležať celú noc).
  2. Na oleji opražíme arašidy s chilli papričkou (asi 2 minúty) a vyberieme ich z oleja.
  3. Pridáme viac oleja. Keď je poriadne rozpálený, vložíme časť kuracieho mäsa. Opekáme cca 2 minúty a vyberieme k arašidom. Tento postup opakujeme, kým neopečieme všetko mäso.(Mäso pridávame na olej naberačkou, aby neostávala marináda v miske. Keď zvýši marináda, kľudne ju nalejte k omáčke.)
  4. Vytvoríme si omáčku z vyššie uvedených ingrediencií. (Keď nemáte chilli omáčku s cesnakom, pridajte pretlačený cesnak).
  5. Papriku nakrájame a zázvor narežeme na tenké plátky. V panvici resp. vo väčšej nádobe (ja to robím v hrnci) rozpálime olej, pridáme opečené mäso s orieškami a chilli, pridáme papriku, zázvor a mrazenú zeleninu (ja ju pred použitím ohrejem v teplej vode). Minútu až dve to spolu dusíme. Prilejeme vývar (množstvo podľa toho, koľko chcete mať omáčky), privedieme k varu.
  6. Pridáme pripravenú omáčku (malo by to zhustnúť, keď to bude veľmi husté, dolejte tam buď vývar alebo horúcu vodu). V tomto bode to môžete ochutnať, poprípade dochutiť. Podávame s ryžou. Dobrú chuť :)