Kuľaša, ktorá sa varila na Spiši (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Toto tradičné regionálné jedlo sa varilo dosť často na večeru.Omastilo sa spraženou slaninkou,to mali rady chlapi,k tomu kyslé mlieko,alebo pre deti spraženým maslom a zapíjalo sa sladkým mliekom

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme,pokrajame a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Pridáme soľ a dáme variť.
  2. Ked sú uvarené popučíme a plameň stiahneme na minimum.
  3. pridáme preosiatú múku a
  4. dobré zapracujeme do zemiakov.Urobí sa hkadká kaša.Odstavíme.
  5. Zakryjeme a necháme stáť asi 15 min.aby sa múka v horúcich zemiakoch zavarila.
  6. Medzi tým si spražíme slaninku,
  7. a maslo,podľa toho čo kto má rád.
  8. Potom kašu porcujeme na taniere tak,že kašu roztiehneme po obvode celého taniera,tak aby v strede bola jamka na slaninku,alebo maslo.
  9. K tomu podávame mlieko ,bud kyslé,alebo sladké.Dobrú chuť!