Kuľaša, ktorá sa varila na Spiši (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Toto tradičné regionálné jedlo sa varilo dosť často na večeru.Omastilo sa spraženou slaninkou,to mali rady chlapi,k tomu kyslé mlieko,alebo pre deti spraženým maslom a zapíjalo sa sladkým mliekom
Postup
- Zemiaky očistíme,pokrajame a zalejeme vodou tak,aby boli zakryté.Pridáme soľ a dáme variť.
- Ked sú uvarené popučíme a plameň stiahneme na minimum.
- pridáme preosiatú múku a
- dobré zapracujeme do zemiakov.Urobí sa hkadká kaša.Odstavíme.
- Zakryjeme a necháme stáť asi 15 min.aby sa múka v horúcich zemiakoch zavarila.
- Medzi tým si spražíme slaninku,
- a maslo,podľa toho čo kto má rád.
- Potom kašu porcujeme na taniere tak,že kašu roztiehneme po obvode celého taniera,tak aby v strede bola jamka na slaninku,alebo maslo.
- K tomu podávame mlieko ,bud kyslé,alebo sladké.Dobrú chuť!