Kukuricová polievka - Corn chowder (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
V zahrade mi konecne dozrela kukurica. Tento tyzden bol cas ju obrat, nieco z nej uvarit a ostatok ulozit do mraznicky. Tuto polievku som sa naucila robit tu v Australii. Pravy corn chowder by mal mat aj oprazenu slaninku. Ja som tuto polievku varila v piatok, tak som ju urobila taku postnejsiu.
6 porcií |
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kukuricne klasy som najprv uvarila
- a potom som ich vylupala.
- Na oleji som poprazila na kolieska pokrajany por a stonkovy zeler.
- K poprazenemu poru som pridala ocistene a na mensie kusky pokrajane zemiaky.
- Zemiaky som chvilu poprazila s porom. Potom som ich zaliala vodou, posolila, okorenila a uvarila do makka.
- Z uvarenych zemiakov a zeleniny som odlozila tri polievkove naberacky na bok do vedlajsej misky. Mnozstvo odlozenych zemiakov zavisi od toho, aku hustu chcete mat polievku.
- Zemiaky a ostatnu zeleninu co zostala v polievke som rozmixovala ponornym mixerom.
- Do rozmixovanej polievky som dala naspat odlozene zemiaky
- a pridala som aj nalupanu kukuricu.
- Vsetko som premiesala, priliala som kyslu smotanu rozmiesanu s mliekom. Polievku som nechala zovriet a chvilu som vsetko spolu este povarila. Na koniec som polievku dochutila solou, korenim, Tabascom a pridala som este posekanu petrzlenovu vnatku. Kto chce moze si este pridat oprazenu slaninku. Podobne sa moze urobit polievka z mladeho hrasku. Ci uz z cerstveho alebo mrazeneho. K tomu potom velmi pasuje pepermitova vnatka.