Kukuricová polievka - Corn chowder (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

V zahrade mi konecne dozrela kukurica. Tento tyzden bol cas ju obrat, nieco z nej uvarit a ostatok ulozit do mraznicky. Tuto polievku som sa naucila robit tu v Australii. Pravy corn chowder by mal mat aj oprazenu slaninku. Ja som tuto polievku varila v piatok, tak som ju urobila taku postnejsiu.

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kukuricne klasy som najprv uvarila
  2. a potom som ich vylupala.
  3. Na oleji som poprazila na kolieska pokrajany por a stonkovy zeler.
  4. K poprazenemu poru som pridala ocistene a na mensie kusky pokrajane zemiaky.
  5. Zemiaky som chvilu poprazila s porom. Potom som ich zaliala vodou, posolila, okorenila a uvarila do makka.
  6. Z uvarenych zemiakov a zeleniny som odlozila tri polievkove naberacky na bok do vedlajsej misky. Mnozstvo odlozenych zemiakov zavisi od toho, aku hustu chcete mat polievku.
  7. Zemiaky a ostatnu zeleninu co zostala v polievke som rozmixovala ponornym mixerom.
  8. Do rozmixovanej polievky som dala naspat odlozene zemiaky
  9. a pridala som aj nalupanu kukuricu.
  10. Vsetko som premiesala, priliala som kyslu smotanu rozmiesanu s mliekom. Polievku som nechala zovriet a chvilu som vsetko spolu este povarila. Na koniec som polievku dochutila solou, korenim, Tabascom a pridala som este posekanu petrzlenovu vnatku. Kto chce moze si este pridat oprazenu slaninku. Podobne sa moze urobit polievka z mladeho hrasku. Ci uz z cerstveho alebo mrazeneho. K tomu potom velmi pasuje pepermitova vnatka.