Kukuričný láva chlieb (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Večer pred pečením si zarobíme kvasok a nechame ho v kuchyni cez noc stáť.
- Na druhý den si z vody a kukur.muky uvaríme kašu.Varíme na miernom ohni 5 minut.Odstavíme a pridame med a maslo.Vmiešame do kaše a nechame trošku vychladnut.
- Ešte vlažnu kašu vylejeme do pekarne alebo mixera s hakom.
- Pridame všetok kvások a 1 šalku muky.Premiešame.
- Pridame sol,čili papričku,kukuricu asi 1/2 šalky.Postupne za miešania pridavame aj zvyšnu muku.Toto cesto ma byt lepkave ,takže nepridavajte o moc viac muky ako je v recepte.
- Cesto vylejeme do olejom vymastenej misy a dame hodinu kysnut na teple miesto.
- Po hodine ho vareškou dobodame ,uvolníme vzduch a nechame v teple dalšiu hodinu.
- Nakysnute po dvoch hodinach.
- Podložku si poriadne pomúčime a cesto na nu vylejeme.Pomúčime aj vrch a rukami roztiahneme .Cesto je riedke ako láva , ale tak to má byt.Posypeme syrom,kukuricou ,možete pridat ešte čili ak chcete.
- Opatrne zvinieme a nechame ešte pol hodinu kysnut.Povrch pomúčime a prikryjeme utierkou.
- Rozdelíme na tri (alebo viac) časti.
- Každu čast otvoríme plnkou von.
- Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st ,asi 30 minut.
- Cesto je úžasné,je to velká dobrota :-))
|