Kukuričné placky s ratatouille a marinovaným kozím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kukuričné placky: Šalotku očistíme, nakrájame na drobné kocky, zalejeme olejom, necháme v kastróliku zovrieť a odstavíme. Necháme vychladnúť. Zemiaky v šupe dôkladne umyjeme, pozdĺžne do 1/3 nakrojíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210 °C na hodinu. Dužinu z upečených zemiakov ešte za tepla vydlabeme a zmiešame so žĺtkami a kukuricou. Osolíme, okoreníme a primiešame šalotkový konfit. Cesto necháme krátko stuhnúť v chlade. Na panvicu položíme papier na pečenie (alebo pečieme na nelepivej panvici potretej olejom) a pomocou formičky (krúžku) navrstvíme cesto a vytvarujeme placky. Pečieme z oboch strán.
  2. Ratatouille: Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky, rovnako umyjeme, očistíme a nakrájame aj farebné papriky. Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, ošúpeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na drobné kocky. Zeleninu krátko prehrejeme na šalotkovom konfite (najemno nasekaná šalotka pomaly pripravená v horúcom oleji). Osolíme a okoreníme.
  3. Marinovaný kozí syr: Kozí syr nakrájame na hrubšie kolieska a marinujeme v náleve z olivového oleja, čili, cesnaku, byliniek a korenín.