Kubánske kocky (fotopostup)

Autor receptu: dzejsik

Rok čo rok by dovolenka v Tatrách nebola tým pravým orechovým, keby sa nezastavíme v Starom Smokovci v kaviarni Tatra. Ja s maminou na Kubánsku tortu, tato na Tvarohovú s hruškami. Včera som sa tam aspoň v spomienkach vrátila pri pečení tejto torty na plechu.

24
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s PDP a kakaom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a jemne vmiešame do cesta. Ja som ešte experimentálne do cesta na jemno nastrúhala 1 stredne veľké jablko. Vďaka nemu bolo jemné, vláčne a šťavnaté.
  2. Pečieme na 160° približne 30 minút. Upečený korpus potrieme kyslastým lekvárom.
  3. Deň vopred prevaríme šľahačkovú smotanu s kakaom, čokoládou a práškovým cukrom a necháme do druhého dňa v chladničke. Vyšľaháme s dvoma Smetafixmi.
  4. Na koláč natrieme tretinu šľahačky. Na ňu poukladáme hrubšie kolieska banánov a rozotrieme zvyšok parížskej šľahačky.
  5. Nakoniec si pripravíme polevu - v 100 ml šľahačkovej smotany roztopíme 100 g čokolády a rovnomerne polejeme zákusok.
  6. Stuhnutý už len pokrájať, prípadne ozdobiť, a hlavne vychutnať! :))