Krúpovo-hrachová príloha

Autor receptu: mariana33

Tento recept som odkukala od super kuchára Laciho Hornáčka na TV Paprika. Robil to ako prílohu k mäsu. Ale dá sa to jesť aj bez mäsa, už som to jedla aj s tofu...dúfam, že tu ešte taký recept nie je...:)

4
porcie
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krúpy si na pár hodín namočíme. Hrach premyjeme, cibuľu nakrájame. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme namočené krúpy, hrach, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme, v podstate dusíme do mäkka.
  2. Podľa potreby podlievame vodou. Na koniec dochutíme cesnakom, majoránkou a prípadne dosolíme a dokoreníme. Musí to byť ako kaša.
  3. Tým, že sa krúpy namočili, varilo sa to asi iba 30min. Ja som to robila s opraženou cuketou s mäsom.