Krúpovo-hrachová kaša s kuracími srdiečkami - fotorecept
Autor receptu: elekra
Je jeseň a prichádza zima, čas na varenie strukovín. Strukoviny varievam v zimnom
období, pri varení sa mi vyhreje kuchyňa a aj fantasticky zasýtia. Kuracie srdiečka
nepotrebujú zas veľa času na prípravu, tak sa navzájom tieto dve jedlá dopĺňajú.
4-6 porcie |
15 -20 minút príprava |
45 - 55 minút tepelná úprava |
Postup
- Prebraté jačmenné krúpy (mám rada väčšie, č. 8), prepláchnem najskôr v horúcej a potom studenej vode a dám variť do studenej vody. Keďže chcem kašu, vody dám tak asi 1,5 až 2 cm nad krúpy. Počas varenia vodu dolievam podľa potreby. Krúpy varím cca 20 min.
- Medzitým si preberiem a prepláchnem aj polený žltý sušený hrach. Ten pridám neskôr. Ale aby som nestála zbytočne pri sporáku, tak si pripravím kuracie srdiečka. Kuracie srdiečka očistím
- a prekrojím na polovicu.
- Cibuľu najemno nakrájam a opražím na oleji.
- Pridám nachystané srdiečka, nechám ich zatiahnuť,
- ochutím mletým čiernym korením, soľou a sladkou červenou paprikou. Podlejem vodou a nechám podusiť do zmäknutia. Stačí 15-20 minút.
- Kým sa srdiečka dusia, pridám nachystaný hrach do polouvarených krúp. Podľa potreby dolejem teplú vodu.
- Na masti alebo oleji spením najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Keď sú opražené do hneda (pozor, aby sa nespálili, lebo zhorknú)
- pridám hladkú múku
- a urobím zásmažku. Uvarené krúpy s hrachom ochutím soľou a pridám nachystanú zásmažku.
- Chvíľu povarím a na záver dochutím mletým čiernym korením a majoránkou.
- Jedlo je hotové