Krúpové rizoto (fotorecept)
Autor receptu: xlienka
Malá zmena neuškodila :)
8-10 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľku nakrájať, osmažiť na masti.
Pridať mrazenú zeleninu, podľa vašej chuti, my sme mali hrášok mrkvu kukuricu. Povaríme.
- Pridať jačmenné krúpy, soľ, pretlačený strúčik cesnaku a zaliať prevarenou vodou.
Voda začne vrieť, hrniec prikryť a takto prikryté varit na miernom plameni 45 min. NEODKRÝVAŤ !! Je lepšie použiť hrniec s hrubším dnom.
- Popritom tom som si kuracie stehna s karí korením a štipkou soli uvarila v tlakovom hrnci :) bolo raz dva.
Po vychladnutí už len obrať mäsko a primiešať k uvarenému krúpovemu rizotu.
Dobrú chuť ;)
|