Krúpové rizoto (fotorecept)

Autor receptu: xlienka

Malá zmena neuškodila :)

8-10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku nakrájať, osmažiť na masti. Pridať mrazenú zeleninu, podľa vašej chuti, my sme mali hrášok mrkvu kukuricu. Povaríme.
  2. Pridať jačmenné krúpy, soľ, pretlačený strúčik cesnaku a zaliať prevarenou vodou. Voda začne vrieť, hrniec prikryť a takto prikryté varit na miernom plameni 45 min. NEODKRÝVAŤ !! Je lepšie použiť hrniec s hrubším dnom.
  3. Popritom tom som si kuracie stehna s karí korením a štipkou soli uvarila v tlakovom hrnci :) bolo raz dva. Po vychladnutí už len obrať mäsko a primiešať k uvarenému krúpovemu rizotu. Dobrú chuť ;)