Krupicový nákyp

Autor receptu: darinocka

Jednoduchý a chutný dezert, pripravovaný z ľahko dostupných surovín.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarím 1l vody s 220g cukru.
  2. Do vriacej sladkej vody vsypem 120g krupice a vymiešam na kašu.Odstavím zo sporáka.
  3. Do kaše vlejem šťavu z dvoch citrónov,/ak nemám,použijem citrónku alebo citrodeko./
  4. Hrniec s kašou vložím do drezu so studenou vodou,/nie je nutné,ale kaša skôr vychladne/ a šľahám alebo miešam varechou,kým masa nezbelie a nevychladne.
  5. Kašu rozdelím na toľko častí,koľko pochutín chcem použiť. Do misiek dám po malej naberačke základný biely krém,do ďalšej časti krému dám trochu lekváru,nasledujúcu ochutím kakaom,či kávou. Môžeme aj vrstviť do pohárov.