Krupicový nákyp s ovocím

Autor receptu: makka

Možete dať hociaké ovocie je to na vás,...my lubime najviac marhule (čerstvé aj zavárané) Množstvo surovín je na vysoky velký plech...Prvy krát možno skusite len polovičnú porciu ,ale upozorním Vás ,budete to lutovať....je to fantastické....nebudete vedieť prestať..:-) ...fotku nemám....ale nabuduce ju pridám...

70 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, krupice a cukru uvaríme hustú kašu... Necháme ju vychladnúť..
  2. Rúru zapneme na 200 stupnov. Vajíčka rozdelíme a z bielkov vyšlaháme sneh.
  3. Zmiešame žltka, vanilkový cukor, kryštálový cukor, citrónovú šťavu a jogurt a primiešame vychladnutu krupicovú kašu. Nezlaknite sa, bude to také hrudkovité, ale to nevadí, treba to len dlhšie šlahať mixérom. A tie malinke hrudky sa pri pečení stratia.
  4. Nakoniec opatrne primiešame aj sneh z bielkov. Cesto je riedkejšie.
  5. Vysoký velký plech vymastime a vysipeme. Vylejeme naň masu a na vrch poukladáme ovocie...
  6. Treba to sledovať. Toto množstvo pečiem asi hodinu, niekedy aj viac.
  7. Nákyp je hotový vtedy, keď sú vrch a boky do hnedozlata upečené. Stred bude trošku triasť, ale to bude v poriadku. Nechajte úplne vychladnúť a dobrú chuť!