Krupicový dezert s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Máte radi krupicovú kašu? Vyskúšajte pre zmenu nepečený krupicový dezert, vhodný ako chutný olovrant, tak aj ako raňajkový koláčik.

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad na krupicový základ uvaríme hustejšiu, ale liatu krupicu, nie úplný "betón"
  2. vylejeme do vodou vypláchnuteho hlbokého plechu a ešte do horúcej krupice vkladáme marhule
  3. podľa návodu na obale si pripravíme želé
  4. vychladnuté želé najprv lyžicou nalievame na ovocie a do medzier medzi ovocím a po stuhnutí tejto vrstvy opatrne dolejeme zvyšné želé
  5. dáme stuhnúť do chladničky, po stuhnutí nakrájame na rezy, ak nemáte radi želé, tak ovocie úplne ponorte do krupice a po stuhnutí polejte šťavou z ovocia a posypte kakaom