Krupicový dezert s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Máte radi krupicovú kašu? Vyskúšajte pre zmenu nepečený krupicový dezert, vhodný
ako chutný olovrant, tak aj ako raňajkový koláčik.
20 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Z uvedených prísad na krupicový základ uvaríme hustejšiu, ale liatu krupicu, nie úplný "betón"
- vylejeme do vodou vypláchnuteho hlbokého plechu a ešte do horúcej krupice vkladáme marhule
- podľa návodu na obale si pripravíme želé
- vychladnuté želé najprv lyžicou nalievame na ovocie a do medzier medzi ovocím a po stuhnutí tejto vrstvy opatrne dolejeme zvyšné želé
- dáme stuhnúť do chladničky, po stuhnutí nakrájame na rezy, ak nemáte radi želé, tak ovocie úplne ponorte do krupice a po stuhnutí polejte šťavou z ovocia a posypte kakaom