Krupicové slíže (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Poznáte slíže s krupicovou posýpkou? Je to také starodávne jedlo,ale u nás krupicové vedú .....

Suroviny

Postup

  1. Najskôr som si myslela, že postup na slíže sem dávať nebudem,lebo ich tu je už niekoľko,tak len tak stručne.Múku, vajce dáme na dosku a pridáme toľko vody, aby sme vypracovali hladké cesto. Rozdelíme ho na kúsky a dalej mi úž pomáha moja mašinka.
  2. ....cesto pekne vyvaľká
  3. ....a aj pokrája
  4. Klasickým spôsobom uvaríme v osolenej vode.
  5. Pripravíme posýpku : do kastrola dáme 2 pl oleja a krupicu
  6. Za stáleho miešania jemne popražíme.
  7. Zalejeme vodou,ak máme plynový sporák,tak si to preložíme na liatinovú platničku,aby nám to neprischlo na dno,prikryjeme pokrievkou a necháme na stiahnutom plameni spariť, aby krupica zmäkla. Paríme 10 až 15 minút,občas premiešame.
  8. Krupica napúchne a trochu zhrčkavie,vareškou ju rozdrobíme.
  9. Odstavíme z ohňa,dochutíme škoricou a práškovým cukrom,dobre premiešame a môžeme posypať slíže.
  10. Dá sa to robiť aj s detskou krupicou,ale s hrubou je to oveľa lepšie.