Krupicové šiškobuchty (fotorecept)

Autor receptu: eldina

nevedela som, ako ich nazvať-a toto meno ich charakterizuje dokonale..:) už viem, že je na Vareche viac krupicopapáčov /z mojich diskusií/, tak tu je ešte jeden..:)

60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:(chýba mi tam múka, zabudla som , že sa aj ona rada fotografuje)...:)
  2. Najprv dať rozpustiť maslo s mliekom, potom naliať na krupicu a dobre premiešať...
  3. ked je krupica vlažná-pridať kvasnice/dobre premiešať/, vajcia, štipku soli, pol PDP a pol kg hladkej múky..(pridala som aj trochu vanilkovej aromy, môžte , ale aj nemusíte)
  4. nechať vykysnúť-aspoň pol hodinu../ako vidieť na foto- fešákovi sa v u mňa v teplej kuchyni veľmi páči/
  5. zo zvyšku múky vymiesiť tuhé cesto /trochu nechať aj na ruky a pod cesto/ , rozdeliť ho na dva diely a robiť malé guľky...veľkosť závisí od vás..:)..ukladať na plech, vystlaný papierom na pečenie....*DOPLNENIE RECEPTU: nakoľko v diskusii nebolo všetkým jasné, kde ide "zvyšok múky"-zvyšok múky z 1 kg sa domiesi do vykysnutého cesta (z krupice+ 1/2 kg múky)- /samozrejme netreba vážiť, len nedať všetku múku/, lebo je ešte lepivé, zamiesilo sa redšie, aby ľahšie rástlo
  6. trúbu predhriať na 200°C a piecť cca 10 minút...
  7. medzitým si rozpustiť maslo a zmiešať vanilkový cukor a kryšt.cukor.../mala som málo masla, tak som tam pridala aj trochu oleja/..:)
  8. buchtičky namáčať najprv v masle a potom pováľať v cukre...
  9. ešte dodám, že cukor do cesta si dajte podľa seba, ako máte radi sladké../ja mám rada, ked sú sladkosti sladké/....nakoľko sa chystám na kafffééé, nemala som čas ozdobovaním, druhú várku som poliala čokoládou a komu sa veľmi chce, môže ich aj niečím plniť..mne sa nechcelo toľko guliek... na obrázku sú guľky z 3/4 cesta, zvyšok som dala do mrazničky, nabudúce príde vhod..:).../mám ešte tortu zo včera, takže aj toto bude dosť/..:)........../je mi jasné, že na ozdobovanie nemám ani talent-ani nervy/..:)
  10. buchtičky sú määäkkulinkééééé