Krupicový dezert
Krupicové flameri s čokoládou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu,
ochutíme štipkou soli, cukrom (80 g), zrniečkami vanilky a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupicu
a miešame metličkou, až vznikne hustá kaša, ktorú
miešame 2 minúty. Tú za občasného miešania schladíme tak, aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý
sneh a vmiešame do kaše (môžeme aj vynechať).
- Pripravíme silikónovú formu na mafiny, na ktorej
dno rozložíme veľké detské guľaté piškóty. Pripravenú krupicovú hmotu nastriekame do formy pomocou cukrárskeho vrecka. Utrasieme a necháme v chladničke poriadne
stuhnúť.
- Na omáčku v miske zmiešame tvaroh
s práškovým cukrom, jogurtom, zrnkami vanilky a mletým makom. Dobre vychladené flameri opatrne vyberieme z formy a podávame s jogurtovou omáčkou a nastrúhanou čokoládou, dozdobíme mätou.
- Ak vám ostane hotové flameri alebo ochutená čokoládová krupicová kaša, tak ich jednoducho vložte do mrazničky a vyberte podľa potreby alebo konzumujte zmrznuté ako parfait, je to
úžasný svieži dezert! Rovnakým spôsobom môžeme
pripraviť flameri aj z bielej čokolády. Vanilkový struk,
ktorý nám ostal, použijeme na prípravu domáceho
vanilkového cukru – vložíme ho do dózy s cukrom.
Alebo ho vyvaríme v mlieku, prípadne použijeme pri
príprave pudingu či krému.
|