Krupicový dezert

Krupicové flameri s čokoládou

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, cukrom (80 g), zrniečkami vanilky a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupicu a miešame metličkou, až vznikne hustá kaša, ktorú miešame 2 minúty. Tú za občasného miešania schladíme tak, aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše (môžeme aj vynechať).
  2. Pripravíme silikónovú formu na mafiny, na ktorej dno rozložíme veľké detské guľaté piškóty. Pripravenú krupicovú hmotu nastriekame do formy pomocou cukrárskeho vrecka. Utrasieme a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
  3. Na omáčku v miske zmiešame tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom, zrnkami vanilky a mletým makom. Dobre vychladené flameri opatrne vyberieme z formy a podávame s jogurtovou omáčkou a nastrúhanou čokoládou, dozdobíme mätou.
  4. Ak vám ostane hotové flameri alebo ochutená čokoládová krupicová kaša, tak ich jednoducho vložte do mrazničky a vyberte podľa potreby alebo konzumujte zmrznuté ako parfait, je to úžasný svieži dezert! Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť flameri aj z bielej čokolády. Vanilkový struk, ktorý nám ostal, použijeme na prípravu domáceho vanilkového cukru – vložíme ho do dózy s cukrom. Alebo ho vyvaríme v mlieku, prípadne použijeme pri príprave pudingu či krému.