Krupicová kaša s makom a medom

Autor receptu: jenni

1
porcia
3 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nasypeme 2-3 PL krupice, pokiaľ použijete celozrnnú, môže sa vám zdať, že je uvedené malé množstvo, ale vo výslednej verzii bude kaše dosť a nakoľko je veľmi sýta, s množstvom krupice by som to veľmi nepreháňala.
  2. Krupicu zalejeme mliekom, ja dávam odhadom, čiže uvedené množstvo je len orientačné. Množstvo mlieka použite podľa toho, akú hustú kašu chcete mať. Kašu varíme na miernom ohni do zhustnutia približne 5-8 minút.
  3. Uvarenú kašu prelejeme do misky. Pridáme med alebo iné sladidlo, ktoré máte radi. Mne k tomu chutí najviac med. Pridáme mak, odla chuti, ja ho mám rada veľa. A kašu ozdobíme kolieskami banánu. Dobrú chuť