Krupicová kaša s makom a medom
Autor receptu: jenni
1 porcia |
3 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Do hrnca nasypeme 2-3 PL krupice, pokiaľ použijete celozrnnú, môže sa vám zdať, že je uvedené malé množstvo, ale vo výslednej verzii bude kaše dosť a nakoľko je veľmi sýta, s množstvom krupice by som to veľmi nepreháňala.
- Krupicu zalejeme mliekom, ja dávam odhadom, čiže uvedené množstvo je len orientačné. Množstvo mlieka použite podľa toho, akú hustú kašu chcete mať. Kašu varíme na miernom ohni do zhustnutia približne 5-8 minút.
- Uvarenú kašu prelejeme do misky. Pridáme med alebo iné sladidlo, ktoré máte radi. Mne k tomu chutí najviac med. Pridáme mak, odla chuti, ja ho mám rada veľa. A kašu ozdobíme kolieskami banánu. Dobrú chuť
|