Krumpľová fučka

Autor receptu: rybarkuchar

Je to jedlo, ktoré pozná snáď každý. Aj receptov je na Vareche až až. Uvádzam ho len pre to, že na rozdiel od receptov starých mám som prípravu „zmodernizoval“. Habarku nahradil ponorný mixér a ajhľa – vznikol krásny zemiakový krém. Dal by sa použiť aj ako príloha, trebárs k pečenému rebierku.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájané na kolieska, posolíme – pozor, treba soliť s vedomím, že použijete aj vodu v ktorej sa zemiaky varia. Uvaríme ich úplne do mäkka a trochu scedíme. Vody necháme tak akurát – aby len, len zakrývali zemiaky. Prípadne si trochu odložte, ak bude treba zriediť - prilejete.
  2. Postupne sypeme hladkú múku a mixujeme, mixujeme. Až uznáme, že je hustota tak akurát, necháme minútku fučku fučať.
  3. Upražíme kúsky slaniny na drobné škvarky a je to.