Krtkova torta (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Rýchla, jednoduchá, aj pre začiatočníkov :D
8 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme 4 PL vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Primiešame múku, kakao a sódu bik.
- Zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
- Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre.
- Krém: Z mlieka, 3 PL kryšt. cukru, 1 vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme asi 10 g hery, aby sa nám nevytvorila kôra. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
- pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi 1 cm do hlbky, ponecháme asi 2 cm okraj. Vydlabaný stred cesta v miske nahrubo rozmrvíme.
- V miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, zmäknutú heru a práškový cukor. Postupne primiešame aj puding.
- Banány ošúpeme nakrájame na hrubšie kolieska /asi 1,5 cm/ a poukladáme na korpus.
- Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány.
- Posypeme pomrveným cestom.
- V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.