Krtkova torta (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Rýchla, jednoduchá, aj pre začiatočníkov :D

8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme 4 PL vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Primiešame múku, kakao a sódu bik.
  2. Zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
  3. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre.
  4. Krém: Z mlieka, 3 PL kryšt. cukru, 1 vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme asi 10 g hery, aby sa nám nevytvorila kôra. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
  5. pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi 1 cm do hlbky, ponecháme asi 2 cm okraj. Vydlabaný stred cesta v miske nahrubo rozmrvíme.
  6. V miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, zmäknutú heru a práškový cukor. Postupne primiešame aj puding.
  7. Banány ošúpeme nakrájame na hrubšie kolieska /asi 1,5 cm/ a poukladáme na korpus.
  8. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány.
  9. Posypeme pomrveným cestom.
  10. V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.