Krkovičkové veže
Autor receptu: redakcia
Postup- Krkovičku naklepeme, na
krajoch narežeme, posolíme
a okoreníme.
- Na oleji osmažíme ako cigánsku
pečienku. Plátky údenej
krkovičky opečieme a z vajíčok
urobíme volské oká. Na
maslom vymastený pekáč
ukladáme na seba krkovičku,
ananás, údenú krkovičku,
volské oko a plátok syra.
- Zo zemiakov uvaríme kašu,
ktorú s mliekom a maslom
vyšľaháme do hladka. Vežu,
ktorú sme vytvorili polejeme
sladkou smotanou, vrch veže
ozdobíme zemiakovou kašou
a pečieme v rúre pri teplote
200°C 15 – 20 minút.
- Fazuľky
urestujeme na troche oleja,
pridáme roztlačený cesnak,
posolíme a podávame ako
prílohu.
|