Krkovičkové veže

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, posolíme a okoreníme.
  2. Na oleji osmažíme ako cigánsku pečienku. Plátky údenej krkovičky opečieme a z vajíčok urobíme volské oká. Na maslom vymastený pekáč ukladáme na seba krkovičku, ananás, údenú krkovičku, volské oko a plátok syra.
  3. Zo zemiakov uvaríme kašu, ktorú s mliekom a maslom vyšľaháme do hladka. Vežu, ktorú sme vytvorili polejeme sladkou smotanou, vrch veže ozdobíme zemiakovou kašou a pečieme v rúre pri teplote 200°C 15 – 20 minút.
  4. Fazuľky urestujeme na troche oleja, pridáme roztlačený cesnak, posolíme a podávame ako prílohu.