Dusená krkovička

Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu

Autor receptu: marek135

Recept mám od super kamaráta :) a chutí to naozaj zaujímavo

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krkovičku si okoreníme podľa vlastnej chuti (soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opečenú hotovú krkovičku vložíme do misy a necháme v teple.
  2. Do výpeku vlejeme čierne pivo a pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájané na väčšie kusy. Okoreníme, osolíme a dusíme zeleninu v pive do polomäkka. Potom zeleninu odoberieme vedľa do misky.
  3. Do tohto výpeku po zelenine a krkovičke nalejeme džús a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a urobíme omáčku. Dochutíme soľou a mčk.
  4. Krkovičku podávame poliatu s omáčkou a ako prílohu zemiakovú kašu a zeleninu z výpeku. Dobrú chuť!