Dusená krkovička
Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu
Autor receptu: marek135
Recept mám od super kamaráta :) a chutí to naozaj
zaujímavo
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku si okoreníme podľa vlastnej chuti (soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opečenú hotovú krkovičku vložíme do misy a necháme v teple.
- Do výpeku vlejeme čierne pivo a pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájané na väčšie kusy. Okoreníme, osolíme a dusíme zeleninu v pive do polomäkka. Potom zeleninu odoberieme vedľa do misky.
- Do tohto výpeku po zelenine a krkovičke nalejeme džús a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a urobíme omáčku. Dochutíme soľou a mčk.
- Krkovičku podávame poliatu s omáčkou a ako prílohu zemiakovú kašu a zeleninu z výpeku.
Dobrú chuť!