Bravčová krkovička

Krkovička s hubami zapečená pod syrom

Autor receptu: afataga

Ani som nemala v pláne to sem dávať, ale keďže huby rastú ako divé, možno niekoho inšpirujem, ak už nevie, čo s nimi.* Množstvá neuvádzam, dá sa prispôsobiť počtu obedujúcich a dá sa toho urobiť veľa, ak treba. Recept pochádza z mojej hlavy.

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby. V mojom prípade to boli dva druhy podpňovky/václavky a suchohríby.
  2. Huby som pokrájala na menšie kúsky, treba vybrať také nie moc pekné. Malé pekné som naložila do octu, veľké rovné hlavy sme mali vyprážané, je to delikatesa. Huby som restovala na masti asi 20 minút až na tuk, aby sa voda vyredukovala. Ku koncu som pridala soľ a rascu.
  3. Plátky krkovičky som opiekla na masti a ukladala do pekáča, potom som ich osolila. Na každý plátok som dala pripravené huby. Na mäso som položila plátok syra. Syr by nemal byť moc výrazný.
  4. Do panvice, kde som opekala mäso som naliala cca 100 ml vody a zoškrabala výpek, tým som podliala mäso v pekáči. Piekla som cca 40 minút na 180 °C zakryté, potom 20 minút odokryté. To je všetko.