Krkovička na horčici (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo je chutné a rýchlo hotové. Mäsíčko i šťavička majú príjemnú chuť po horčici a čiernom korení. Podávala som s dusenou ryžou, ale dobré sú aj opekané alebo varené zemiaky. Výborne sa k nemu hodia rôzne šaláty výraznej kyslej chuti alebo domáca čalamáda.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 90 °C

Postup

  1. Krkovičku som nakrájala na rezne o váhe asi 150 g, okraje som po obvode narezala, aby sa pri pečení nekrútili, vyklepala som ich a osolila.
  2. Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 2 hodiny odpočinúť, aby soľ a korenie prešli pekne do mäska.
  3. Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
  4. V rozpálenom oleji som krkovičku z oboch strán prudko opiekla - cca po 3 minúty.
  5. Opečené mäsko som vybrala na tanier.
  6. Z oboch strán som ho potrela horčicou.
  7. Vo výpeku som orestovala cibuľu temer do hneda, pozor - nespáliť!
  8. Na orestovanú cibuľu som vrátila pripravenú opečenú a horčicou potretú krkovičku, ...
  9. ...ktorú som podliala trochou vody a prikryté som dusila cca 8 minút z jednej strany, mäsko som obrátila a dusila ešte asi 8 minút, pred koncom som pridala ešte trocha horčice, ktorú som v šťavičke rozmiešala. Podľa potreby som doliala pri obrátení trocha vody a premiešala, aby sa odvaril chutný výpek. Nezahusťuje sa múkou!
  10. Na tanier som spravila lôžko z cibule, ktorá má byť mäkká, avšak nie rozvarená, pridala som trocha šťavičky, na ktorú som položila mäkkučké mäsíčko. Mäsko i šťavička majú príjemnú chuť horčice, cibule a mletého čierneho korenia. Podávala som s dusenou ryžou.