Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Krkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte tento recept, ak sa vám páči :-), pridávam další recept z môjho pohodlného nedeľného varenia.

3
porcie
15 minút
príprava
45+15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku som umyla, osušila, pokrájala na hrubšie rezne, ktoré som po obvode narezala na niekoľkých miestach aby sa počas pečenia nekrútili, naklepala som ich, z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a potrela dijonskou horčicou, nechala som ich odležať v chladničke asi 3 hodiny.
  2. Do pekáčika som naliala rozpustenú domácu bravčovú masť, rozložila som na spodok cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pozdĺžne prekrojené strúčiky cesnaku,...
  3. ...na cibuľu som rozložila pripravenú krkovičku, ...
  4. ...na ktorú som pokládla plátky údenej slaninky z mangalice, pekáčik som prikryla alobalom,...
  5. ...vložila piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, odstránila som alobal....
  6. ...a dopiekla som krkovičku pri tej istej teplote do peknej červeno - hnedej farby a slaninku do chrumkava - asi 15 minút, počas pečenia som krkovičku prelievala výpekom.
  7. Horúcu krkovičku som podávala na cibuľovo - cesnakovom lôžku so zemiakovou kašou preliatou chutným výpekom a s prílohou z upečenej cibule s cesnakom.
  8. záber zblízka: vidno krásne vypečenú krkovičku na povrchu, zvnútra šťavnatú a mäkkučkú ako masielko, výborne ochutenú a premastenú údenou slaninkou z mangalice s pikantnou chuťou po dijonskej horčici, cesnaku, čierneho korenia a s plátkami do chrumkava upečenej slaninky, vrelo odporúčam vyskúšať krkovičku na tento spôsob môjho pohodlného nedeľného varenia, ked sa gazdinka nemusí unaviť v nedeľu státím pri horúcom sporáku a môže si vynikajúce jedlo vychutnať spolu so svojimi blízkymi.