Krídla v korení Tandoori masala
Autor receptu: mamatata2
Na vareche je korenie Tandoori masala viac krát použité v receptoch na kuracinku, ale takýto postup prípravy som nenašla, tak Vám ho ponúkam. Recept je z prílohy Báječnej ženy Kurča 14 x inak.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Do hlbšej misy dáme strúhanku a všetko korenie, pomiešame. Fantázii sa medze nekladú, ja som nedala vegetu, ale trochu viac Tandoori a nemala som mletú rascu, čo vidno na poslednom krídelku.
Krídla umyjeme, osušíme a obalíme v tejto zmesi.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Urobila som z nich trojuholníky, ako nás naučila @elekra.
- Medzitým si zapneme rúru a vyhrejeme na 200°C. Do horúcej rúry vložíme plech a pečieme 40 min. odokryté.
Nepridáva sa žiadny tuk a mäsko pustí aj trochu šťavy.
V skutočnosti vyzerá lepšie ako na obrázku a po ochutnávke toho chýbajúceho krídelka, ktoré odletelo k môjmu ochutnávačovi, je vraj aj veľmi chutné.
Budeme ho mať na obed so zemiakmi a zeleninou.
Prajem Vám dobrú chuť.