Krídla v korení Tandoori masala

Autor receptu: mamatata2

Na vareche je korenie Tandoori masala viac krát použité v receptoch na kuracinku, ale takýto postup prípravy som nenašla, tak Vám ho ponúkam. Recept je z prílohy Báječnej ženy Kurča 14 x inak.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do hlbšej misy dáme strúhanku a všetko korenie, pomiešame. Fantázii sa medze nekladú, ja som nedala vegetu, ale trochu viac Tandoori a nemala som mletú rascu, čo vidno na poslednom krídelku. Krídla umyjeme, osušíme a obalíme v tejto zmesi. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Urobila som z nich trojuholníky, ako nás naučila @elekra.
  2. Medzitým si zapneme rúru a vyhrejeme na 200°C. Do horúcej rúry vložíme plech a pečieme 40 min. odokryté. Nepridáva sa žiadny tuk a mäsko pustí aj trochu šťavy. V skutočnosti vyzerá lepšie ako na obrázku a po ochutnávke toho chýbajúceho krídelka, ktoré odletelo k môjmu ochutnávačovi, je vraj aj veľmi chutné. Budeme ho mať na obed so zemiakmi a zeleninou. Prajem Vám dobrú chuť.