Ryžový puding

Krémový ryžový čokopuding s tvarohom a čučoriedkami

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Máte radi čokoládové pochúťky, v zdravom prevedení?* V takom prípade určite neváhajte a poďte vyskúšať tento ryžový čokopuding s tvarohom a čučoriedkami. Je lahodne krémový, rýchly na prípravu a ideálny ako sladká desiata či raňajky, ktoré si viete pripraviť deň vopred.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme, zalejeme v hrnci zvoleným druhom mlieka a varíme ju na miernom plameni po dobu približne 12 minút.
  2. Po tom, čo ryža nasiakla väčšinu tekutiny, do nej pridáme sladidlo, kakao a varíme ju ešte 3-5 minút do zhustnutia. Ak je to potrebné, môžeme do nej pridať ešte trochu mlieka (podľa toho, ako hustý chcete mať puding).
  3. Keď je ryža v mlieku hotová, vmiešame do nej tvaroh a čučoriedky.
  4. Ryžový puding rozdelíme do 4 dezertných misiek a môžeme ho podávať buď teplý alebo po vychladnutí. Skladujeme ho v chladničke a spotrebujeme ideálne do 4 dní.