Krémový cviklový šalát s vlašskými orechami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Letný šalát, do ktorého nie je potrebné nič variť, iba ak nejakú prílohu poopekať :)

3-4
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si namočíme orechy a datle do vlažnej vody, cviklu ošúpeme.
  2. Surovú nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vylejeme vodu z orechov v ktorej sa namáčali a trochu si z nej odložíme na zriedenie pasty. Orechy, datle, avokádo a petržlenovú vňať rozmixujeme na hladkú pastu. Ak je zmes veľmi hustá pridáme pár lyžičiek vody v ktorej sa orechy a datle namáčali.
  3. Cviklu dobre premiešame s pastou. Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu. Kedže cvikla je surová, pustí šťavu a spolu s rozmixovanou pastou vytvorí krémovú konzistenciu, v ktorej cítiť chuť orechov a jemnú sladkosť datlí, avokádo dodá krémovitosť. Nechajte ho v chladničke dobre odstáť a spojiť chute. My sme si k nemu grilovali Hermelín a chutilo to veru dobre. No veď ak vyskúšate, posúdite sami :)