Krémový zákusok

Krémové rezy so želé piškótami a s medovinou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som pripravila krémové rezy, ktoré som plnila želé piškótami a ochutila medovinou.

22
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku s práškom do pečiva som zmiešala, preosiala do vaječného základu a vareškou opatrne vmiešala do cesta. K cestu som primiešala žlté potravinárske farbivo.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som naliala na plech a rovnomerne upravila stierkou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Ešte za horúca som z korpusu stiahla kožu. Rovnako som pripravila aj druhý korpus.
  4. Upečené korpusy spolu s papierom som nechala chladiť na mriežke.
  5. Krém: V mlieku som vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som ju aj sa rajnicou ponorila do studenej vody a vychladila. Vychladnutú kašu som vložila do mixéra a na hladko som ju vyšľahala. Potom som ju vybrala z mixéra a vymiešala som maslo s cukrom do peny. Postupne po lyžici som zašľahala aj kašu. Napokon som primiešala medovinu. Z krému som odobrala 3 PL na záverečné zdobenie rezov. Potom som krém rozdelila na 2 rovnaké časti.
  6. Z korpusu som odstránila papier a uložila som ho na podnos. Natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Keď lekvár stuhol, natrela som naň prvú polovicu krému.
  7. Na krém som ukladala vedľa seba piškóty. Pred uložením, som nečokoládovú stranu namočila do medoviny.
  8. Spotrebovala som 2 a pol balíka piškót.
  9. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
  10. Zakryla som druhým korpusom a uložila do chladničky stuhnúť na 3 hodiny. Potom som zákusok zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.
  11. Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády, poliala som vrch zákuska a dala stuhnúť do chladničky. Keď poleva stuhla, zarovnala som boky zákuska. Krájala som horúcim mokrým nožom na rezy.
  12. Prajem vám dobrú chuť.