Krémový zákusok

Krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rezy, ktorým sa nedá odolať. Blížia sa veľkonočné sviatky a toto je ideálne pohostenie, vyskúšajte.

30-40 minút
príprava
7-8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na plnku.
  3. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, Heru alebo zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky, vajíčka, sódu, med a mlieko.
  4. Vypracujeme hladké cesto.
  5. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na tri rovnaké časti.
  6. Každú časť rozvaľkáme natenko. Plech (30x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Plát cesta pomocou valčeka prenesieme na plech. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 7-8 minút. Dávame pozor, aby nezhorel. Takto upečieme 3 pláty.
  7. Plnka: Do väčšej časti mlieka dáme soľ, kryštálový a vanilínový cukor. Privedieme k varu. Do menšej časti mlieka preosejeme múku, aby sa neurobili hrčky a za stáleho miešania vlejeme do horúceho ochuteného mlieka a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť.
  8. Heru alebo maslo vymiešame do hladka a spojíme s kašou.
  9. Spodný korpus potrieme polovicou plnky, na ktorú položíme druhý korpus.
  10. Následne do druhej polovice preosejeme kakao, premiešame a rovnomerne natrieme korpus. Položíme tretí korpus. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Stuhnutý zákusok polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí pokrájame na rezy.