Krémový zákusok
Krémové rezy (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Rezy, ktorým sa nedá odolať. Blížia sa veľkonočné sviatky a toto je
ideálne pohostenie, vyskúšajte.
30-40 minút príprava |
7-8 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na plnku.
- Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, Heru alebo zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky, vajíčka, sódu, med a mlieko.
- Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na tri rovnaké časti.
- Každú časť rozvaľkáme natenko. Plech (30x40 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Plát cesta pomocou valčeka prenesieme na plech. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 7-8 minút. Dávame pozor, aby nezhorel. Takto upečieme 3 pláty.
- Plnka: Do väčšej časti mlieka dáme soľ, kryštálový a vanilínový cukor. Privedieme k varu. Do menšej časti mlieka preosejeme múku, aby sa neurobili hrčky a za stáleho miešania vlejeme do horúceho ochuteného mlieka a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť.
- Heru alebo maslo vymiešame do hladka a spojíme s kašou.
- Spodný korpus potrieme polovicou plnky, na ktorú položíme druhý korpus.
- Následne do druhej polovice preosejeme kakao, premiešame a rovnomerne natrieme korpus. Položíme tretí korpus. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Stuhnutý zákusok polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí pokrájame na rezy.