Krémové ľadové kocky (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Potrebovala som rýchlo pripraviť nejaký koláč a tento recept od známej sa mi zdal rýchly a svieži. Videla som ho aj na internete vo viacerých verziách a prinášam vám tú moju, teda mojej kamarátky.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 6 bielkov vymiešam na sneh, pridám cukor a zľahka primiešam polohrubú múku. Hotovú masu dám na plech a môžme nechať piecť pri 180 °C , cca 20 minút. Po upečení môžme cesto nechať pokojne vychladnúť.
  2. Počas pečenia cesta si môžme pripraviť krém - žĺtky vymiešame s cukrom , pridáme 2 dcl mlieka a 2 Zlaté klasy. Hotovú zmes primiešame k zvyšnému mlieku , ktoré sme si už dali zohriať (nemusíme čakať kým zovrie, stačí ak je teplé). Uvaríme hustý puding. Už do vychladnutého pudingu vmiešame zmäknuté maslo. Takto pripravený krém môžme natrieť na koláč.
  3. Na vrch dáme už len vyšľahanú šľahačku. Použila som 30% a vyšľahala som ju aj bez stužovača, takže žiadne výhovorky. :) Kto by chcel , môže pridať trošku cukru, ten tiež pôsobí ako stužovač. Vrch som posypala mandlami, samozrejme , môžte to nahradiť inými orechami alebo čokoládou.
  4. Vrch som posypala mandlami, samozrejme , môžte to nahradiť inými orechami alebo čokoládou.
  5. ...a ledva som ho stihla odfotiť ... :)