Krémová tekvicová polievka s tekvicovými semiačkami

Autor receptu: catherinec

Veľa krát som chcela spraviť tekvicovú polievku, ale vždy keď som bola v obchode som na to zabudla. Včera, keď som bola v obchode som zbadala tekvicu a vravím si, konečne z nej spravím fajnú krémovú polievku. No a tak na druhý deň som začala variť :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na začiatku som si očistila cibuľu, strúčiky cesnaku, tekvicu. Cibuľu si prekrojíme na polky a potom ešte na štvrťky to úplne stačí, kedže nakoniec budeme polievku mixovať. Strúčiky cesnaku môžeme prekrojiť na poly, ale nemusíme. Tekvicu nakrájame na kocky.
  2. Na panvici si rozpustíme maslo, keď je maslo rozpustené, pridáme tam cibuľu, opečieme do zlatista a nakoniec pridáme nakrájaný cesnak a tekvicu. Minútku to opekáme a potom pridáme toľko mlieka, aby zakrylo suroviny čo sú v hrnci. Nakoniec pridáme soľ, chilli, klasik, worčestrovú omáčku. A varíme kým tekvica nie je mäkká.
  3. Keď je tekvica uvarená do mäkka, polievku odstavíme a rozmixujeme. Po rozmixovaní uvedieme zase do varu a pomaličky pridávame smotanu, miešame aby sa nám nezrazila. Kým nám polievka začne vrieť, opražíme si tekvicové semienka na olivovom oleji a pridáme klasik (nemala som tekvicoví olej). Po prevretí odstavíme a polievočku máme hotovú. A môžme servírovať. Dobrú chuť :)