Krémová rybia polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú karotku, petržlen, zeler, bobkový list a celé čierne i nové korenie, osolíme a pomaly uvaríme domäkka. Vývar precedíme a mäso vykostíme. K vykostenému mäsu pridáme žemľu namočenú v mlieku, uvarený žĺtok a všetko spolu zomelieme.
  2. Múku opražíme na oleji, zalejeme trochou vývaru, rozvaríme a pridáme do polievky spolu s ochuteným zomletým mäsom.
  3. Uvarenú polievku pretrieme cez sito, zjemníme smotanou a ochutíme mletým muškátovým kvetom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.