Krémová rybia polievka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú karotku, petržlen, zeler, bobkový list a celé čierne i nové korenie, osolíme a pomaly uvaríme domäkka. Vývar precedíme a mäso vykostíme. K vykostenému mäsu pridáme žemľu namočenú v mlieku, uvarený žĺtok a všetko spolu zomelieme.
- Múku opražíme na oleji, zalejeme trochou vývaru, rozvaríme a pridáme do polievky spolu s ochuteným zomletým mäsom.
- Uvarenú polievku pretrieme cez sito, zjemníme smotanou a ochutíme mletým muškátovým kvetom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
|