« Naspäť na tento recept

Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) verzia na vytlačenie

Je tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé listy, ktoré väčšina vyhadzuje, prípadne ich dá schrúmať domácim zajačikom? Ak máte radi špenát, prípadne šťavelovú polievku-chuťovo si prídete na svoje .

Autor receptu: eldina

Postup receptu

Potrebujeme: (na obrázku mám v miske aj stonky medvedieho cesnaku, ktoré mi ostali. Použila som ich taktiež. Vňať som dala do olivového oleja, využijem na šaláty).
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 1

Na oleji osmažiť nakrájaný pór (netreba veľmi nadrobno, neskôr sa všetko vymixuje do krémovej podoby ), pridala som stonky medvedieho cesnaku (náhodou som mala - nie je v recepte dôležité, ale ak máte, samozrejme využite).
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 2

Listy reďkovky nakrájať a taktiež trochu osmažiť..netreba dlho, len kým trochu nezmäknú (ako keď robíte čerstvý špenát, či šťavel)
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 3

Pridať vodu + bujón a povariť cca 10 minút.
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 4

Polievku po 10 minútach vymixovať ponorným mixérom (môj sa pokazil, tak požívam aj na takéto veci mašinku, ktorú sme doma nazvali Nutri-Bulo) :).... medzitým si zmiešať mlieko+ hladkú múku + kyslú smotanu (kto má rád, môže nahradiť šľahačkou na varenie)
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 5

Smotanu pridať do polievky a povariť...Množstvo na zahustenie závisí od Vás-ako kto má rád, preto neuvádzam množstvo...prípadne môžte na začiatku, keď sa osmažil pór, urobiť zásmažku.....
Krémová polievka z listov reďkovky (fotorecept) - obrázok 6

Dochutiť soľou a mletým čiernym korením-ako kto má rád...Pridala som na konci aj ocot, ale chutí výborne aj bez...Množstvo a počet porcií sú napísané " od oka", dá sa urobiť aj jedna či dve porcie...Recept je prispôsobený mojej 4 člennej rodine. Polievka je vhodná aj pre vegánov, ak by použili rastlinnú smotanu..Inšpirovala som sa balkánskou kuchyňou, kde listy využívajú od polievok po šaláty...

Ak by niekoho zaujímalo, na čo všetko sú listy reďkovky dobré , čo všetko obsahujú, tu je môj článok o tom : https://varecha.pravda.sk/recepty/listy-z-mladej-redkovky/50111-recept.html

Suroviny




7
porcií
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist