Polievka s medvedím cesnakom

Krémová polievka s medvedím cesnakom

Autor receptu: slavkabis

Je práve sezóna medvedieho cesnaku a bola by škoda nevyužiť jeho silné zdraviu prospešné látky, ktoré má v sebe ukryté.* Kto má rád krémové polievky, príde si na svoje.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky, premiešame a poprášime múkou a opäť premiešame.
  2. Zemiaky zalejeme vodou tak, aby bola voda tesne nad zemiakmi. Pridáme soľ a korenie. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme nasekaný medvedí cesnak a minútu povaríme.
  3. Nakoniec ponorným mixérom rozmixujeme polievku, vlejeme smotanu na varenie. Necháme prevrieť. Pred podávaním ozdobíme nasekaným medvedím cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom, či ozdobíme semienkami... Dobrú chuť