Mrkvová polievka

Krémová mrkvovo-feniklová polievka (fotorecept)

Autor receptu: lenkula

Sýta a veľmi chutná polievka s nádychom exotiky.* Mrkva je moja najobľúbenejšia zelenina a s feniklom tvoria perfektný pár. Zvyknem ju robiť na dva spôsoby, buď ako krémovú polievku s vareným cícerom, ktorý pridám až pri podávaní, aby bolo do čoho zakusnúť, alebo ako prílohovú omáčku k fašírkam so zemiakmi či knedľou.

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si suroviny a korenie.
  2. Na masle spenime zazvor a chili, pridame nakrajany por a stipku nastruhaneho muskatoveho orecha.
  3. Zvysnu zeleninu nakrajame a pridame k poru a par minut osmazime
  4. Zalejte zmes vodou, pridajte bujon, karí prasok, sol, cierne korenie a varte do zmaknutia. Ja mam varny mixer takze bod 4 a 5 spravim v jednom.
  5. Ked je vsetko uvarene, rozmixujte ponornym mixerom a este chvilu povarte so smotanou na varenie alebo trochou kokosoveho mlieka, pokial treba chilli alebo zazvor zjemnit.
  6. Podavajte s uvarenym cicerom a vnatkou alebo len tak. Dobru chut!