Mrkvová polievka
Krémová mrkvovo-feniklová polievka (fotorecept)
Autor receptu: lenkula
Sýta a veľmi chutná polievka
s nádychom exotiky.* Mrkva je
moja najobľúbenejšia
zelenina a s feniklom tvoria
perfektný pár. Zvyknem ju
robiť na dva spôsoby, buď
ako krémovú polievku s
vareným cícerom, ktorý
pridám až pri podávaní, aby
bolo do čoho zakusnúť, alebo
ako prílohovú omáčku k
fašírkam so zemiakmi či
knedľou.
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si suroviny a korenie.
- Na masle spenime zazvor a chili, pridame nakrajany por a stipku nastruhaneho muskatoveho orecha.
- Zvysnu zeleninu nakrajame a pridame k poru a par minut osmazime
- Zalejte zmes vodou, pridajte bujon, karí prasok, sol, cierne korenie a varte do zmaknutia. Ja mam varny mixer takze bod 4 a 5 spravim v jednom.
- Ked je vsetko uvarene, rozmixujte ponornym mixerom a este chvilu povarte so smotanou na varenie alebo trochou kokosoveho mlieka, pokial treba chilli alebo zazvor zjemnit.
- Podavajte s uvarenym cicerom a vnatkou alebo len tak. Dobru chut!