Krémová drožďová nátierka

Autor receptu: bonpari

Už od detstva som neznášala drožďovú nátierku. No ako učiteľka desiatujúca v škole som jej zrazu prišla na chuť. Možno je to aj preto, že všetci ju robia s vajcami, múkou či párkom a táto je niečo úplne iné. Neviem, čo presne tam dávajú v školskej jedálni, no ja som sa snažila podľa pamäti a chute vytvoriť niečo, čo sa nato minimálne veľmi podobá. Výsledkom bolo, že som sa jej nevedela dojesť, navyše očakávam, že budem mať krásne vlasy a pleť po toľkých spráskaných chleboch :)

15-20 minút
príprava

Postup

  1. Masla i syru môžete dať podľa chuti i viac, ak by to bolo niekomu príliš drožďové, či naopak ubrať. Ja dávam vždy poriadne polievkové lyžice kopcom. Osolím, okorením a vymixujem mixérom do peny.
  2. Cibuľu si nakrájam úplne nadrobnúčko, aby v nátierke príliš nevynikala a na troške oleja ju udusím domäkka.
  3. Keď už je cibuľka mäkká, pridám prstami rozdrobené droždie a nechám roztopiť. Sem tam premiešam a keď sa spojí cibuľa s droždím, ktoré už má krémovú konzistenciu, odstavím. Zmes si dám do inej misky, aby to nebolo stále v tom horúcom hrnčeku a nechám vychladnúť.
  4. Vlažnú drožďovú zmes pridám k syrovej zmesi a opäť vymixujem mixérom. Kým si nakrájam chlebík a zeleninku, dám nátierku vychladiť do chladničky. Chladom aj trošku stuhne a je chutnejšia.