Krémeš
Autor receptu: romca213
Krémeš patrí medzi moje najobľúbenejšie zákusky. Väčšinou tento zákusok pripravujeme na
vianočné či veľkonočné sviatky.Výborne chutí!
35 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Prvú polovicu rozgúľame a dáme upiecť,
potom ju preložíme na hlboký plech. Druhú polovicu tiež upečieme a po vychladnutí polejeme čokoládou. Cesto nakrájame (nôž si namáčame v horúcej vode, aby nám čokoláda nepraskala).
- Plnka: Mlieko spolu s kryštálovým cukrom dáme variť, pričom treba 2 dcl mlieka odobrať, nakoniec pridáme žĺtka. 4 vanilky a zlaté klasy rozmiešame a vylejeme ich do vriaceho mlieka. Potom si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a po lyžici vmiešame do hotového pudingu a vylejeme na upečené cesto v plechu. Dáme do chladničky a necháme odstáť. Potom vymiešame šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na puding. Potom cesto pokrájame. Navrch poukladáme cesto poliate čokoládou.