Krémeš trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Krém je robený bez mlieka, ale aj takto je chuťovo dobrý.
Postup
- Ahojte.
Začneme s prípravou cesta. Z uvedených surovín si spravíme cesto. Spracujeme ho v jeden celok ručne. Po rozdelení na dve rovnaké časti ho dáme do sáčkov a umiestnime ho do chladničky. Kto nechce čakať tak ako ja, nech si ho vloží do mrazničky. No treba ho sledovať aby nezamrzlo.
- Po vybratí cesta z chladničky ho položíme na papier a zakryjeme ho druhým papierom.
Následne ho vyvaľkáme na rozmery plechu.
- Vyvaľkané cesto položíme aj so spodným papierom na plech. Kraje nemusíte zrezovať, potom neskôr vám,,poviem" že prečo nie. Fotky týkajúce sa pečenia cesta mám prepožičané zo včerajšieho receptu, i keď nie všetky tak potom S O R R Y.
- Nech sa vám páči upečený medový plát.Piekol som ho 8-10 minút pri 180 C.
- Máte možnosť vidieť druhý plát.Tento som nechal trochu svetlejší a piekol som ho len
8 minút.Automaticky treba hru sledovať kto ako to rád a prispôsobiť tak dobu pečenia.
- A teraz si spravíme vanilkový krém respektíve puding.Dáme si vodu na sporák a privediemu ju k varu.(750 ml). V zostatku vody tj. 250 ml dáme rozpustiť 2 zlaté klasy,
3 veľké PL polohrubej múky,100 g kryštálového cukru(práškového),
2 ks vanilkového cukru,a pridáme aj 6 ks vaječných žĺtkov. Hmotu na puding dobre premiešame varechou, alebo metličkou.
- Keď sa vám chce tak si tú zmes pudingu môžete aj precediť ako som to pre istotu spravil
aj ja.
- Na obrázku je scedená pudingová zmes ktorá čaká nato, aby nám na šporáku vrela voda.
- Ďalej do vriacej vody nalejeme pudingovú zmes a keď círime,že sa nám začína prilepovať
o spodok nádoby tak je stiahneme dole z ohniska,tak ako som to spravil aj ja zopár krát.
- Puding nám v začiatočnej fáze varenia začne hrčavieť, no potom po dôkladnom a rýchlom miešaní by tie hrčky mali zaniknúť resp. spojiť sa v jedno hladké a kompaktné dielo.
- Z bielkov si vyšľaháme tvrdú penu.
- K bielkovej pene potom pridáme horúci puding a šľaháme až dotiaľ pokým pudingový krém nebude hladký.
- Krém je ok.
- Pokračujeme zrezaním a vymeraním medových upečených plátov.
- Zrezal som takýto kúsok z jedného a taký istý kúsok aj z druhého plátu.Dôvod je jednoduchý a to taký,že pláty boli veľké a zlatý klas som už nemal doma. No tie kúsky nezahadzujte,lebo na záver si spravíme z nich guľky.
- Takže zostali nám 2 kusy plátov o rozmeroch 26 x 27 cm. Jeden z plátov narežeme tak ako to vidíte aj na obrázku.
- Ďalej si tie obdĺžniky prerežeme a spravíme si z nich kocky.
- Druhý plát natrieme pudingovým krémom.
- Na plát s pudingom potom nakladieme kocky z medového cesta.
- Trochu ten kraj koláča upravíme a krémeš poputuje potom do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.
- Z tých orezov si na sekacom zariadení spravíme jemnú akože strúhanku.
- Po skutrovaní vypadá takto nejako.
- Ďalej k tej strúhanke z tých nadbytočných častí koláča pridáme kúsok masla,džem malinový a sirup malinový.Dielo dobre spracujeme v celok,Spravíme si guľly a povaľkáme
v kokosovej múčke.
- Ja som ich spravil docela veľké záleží len na vás,že aké budú.
Želám vám vám pekný zbytok dnešného dňa.