Krémeš - trocha inak
Autor receptu: olinecka
Upiekla som a trocha vylepšila.
50 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Do misy dáme kryštal cukor ,ktorý skaramelizujeme zalejeme šľahačkou a varíme kym sa cukor nerozpustí.Dáme do chladničky na 24 hodín .Vyšľahame až na druhý deň pridame jeden stužovač.Upečieme si lístkové cesto,potom uvaríme krém zo zlatych klasou a ešte počas varenia vmiešame do krému maslo,ktoré sme si pokrajali na kúsky.Takto uvarený ešte horúci krém vylejeme na lístkové cesto a necháme vychladnúť.Vyšľahame šľahačku a rozotrieme na krém.
- Poukladame na vrch BB-keksy rovnomerne ,aby bol zakrytý celý koláč.
- Potrieme čokoladovou polevou.Hotový kremeš dáme cez noc do chladničky stuhnuť.Krajame a vychutnávame!!!