Krémeš - TATRY
Autor receptu: gitka194
Tento krémeš je našim rodinným ,,mňam". :-)
Vždy ho rada upečiem vnúčatám na narodeniny či meniny. Oni ho priam zbožňujú a mňa
to veľmi teší.
36 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Na šporáku si pripravíme v hrnčeku vodu, ceru a pridáme štipku soli. Prísady rozpustíme za stáleho miešania, keď začnú vrieť, pridáme hladkú múku a miešame ešte 1 minútu. Necháme zmes trošku vychladnúť a postupne zašľaháme mixérom všetkých 6 vajíčok.
Hotové cesto rozdelíme na polovičku. Dva plechy vymastíme iba tukom a každú jednu časť cesta rozotrieme na plech. Pečieme do zlatista 15 - 20 minút pri teplote 180°C.
- Plnku varíme z mlieka, zlatých klasov a kryštálového cukru. Krém necháme vychladiť a primiešame heru a vanilkový cukor. Zmes roztrieme na upečené cesto. Obe šľahačky a dva stužovače vyšľaháme a roztrieme na plnku, prikryjeme druhým plátom a vrch pocukrujeme práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť! :-)