Krémeš - TATRY

Autor receptu: gitka194

Tento krémeš je našim rodinným ,,mňam". :-) Vždy ho rada upečiem vnúčatám na narodeniny či meniny. Oni ho priam zbožňujú a mňa to veľmi teší.

36
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na šporáku si pripravíme v hrnčeku vodu, ceru a pridáme štipku soli. Prísady rozpustíme za stáleho miešania, keď začnú vrieť, pridáme hladkú múku a miešame ešte 1 minútu. Necháme zmes trošku vychladnúť a postupne zašľaháme mixérom všetkých 6 vajíčok. Hotové cesto rozdelíme na polovičku. Dva plechy vymastíme iba tukom a každú jednu časť cesta rozotrieme na plech. Pečieme do zlatista 15 - 20 minút pri teplote 180°C.
  2. Plnku varíme z mlieka, zlatých klasov a kryštálového cukru. Krém necháme vychladiť a primiešame heru a vanilkový cukor. Zmes roztrieme na upečené cesto. Obe šľahačky a dva stužovače vyšľaháme a roztrieme na plnku, prikryjeme druhým plátom a vrch pocukrujeme práškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť! :-)