Tortový krém

Krém do torty so Solamylom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

V jednom komentári na Facebooku mi pani poradila dať na miesto múky do krému Solamyl. Skúsil som to a chutí skvele, je taký jemnejší.* No pravdou je aj to, že boky torty sa mi s ním horšie robili, nakoľko krém bol trochu lepivejší, ale dalo sa.

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca som nalial liter mlieka, pridal 15 kopcovitých lyžíc cukru a 3 lyžice Solamylu (nevedel som koľko, tak som skúšal, vy si dajte 4, bude dosť). Priviedol som to k varu a miešal do zhustnutia.
  2. Krém som nechal vychladnúť a neskoršie som k nemu mixérom zašľahal maslo izbovej teploty.
  3. Krém sa mi zdal trochu redší a napadlo mi dohustiť ho pudingom Creme Ole za studena - pomohlo to. Keď dáte do krému 4 polievkové lyžice Solamylu, Ole puding nebude treba.
  4. Hotový krém som použil na túto tortu, priznám sa, že skoro nikdy nezjem odrezaný kúsok torty, ale tento som zjedol celý, naozaj to bolo dobré. DOBRÚ CHUŤ