marhuľový koláč
	        Krehký tvarohovo-marhuľový koláč (fotorecept) 
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Krehký tvarohový koláč s 
marhuľami poteší svojou chuťou aj 
najnáročnejších. 
| 		  
				  	  
				  	28 porcií  | 
				  	  
				  	55 minút príprava  | 
				  	  
				  	40-45 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Suroviny na krehké cesto. 
 - Suroviny na plnku. 
 - Do väčšej misy preosejeme múku, na strúhadle nastrúhame studený tuk a pridáme zbytok surovín. 
 - Vypracujeme hladké cesto (nenadávame, pretože cesto je lepivé). Cesto mierne pomúčime a dáme  do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. 
 - Pokiaľ cesto tuhne v chladničke, pripravíme plnku. Kyslú smotanu, tvaroh, cukor, puding a žĺtky spolu vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do tvarohovej plnky. 
 - Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Jednu časť odložíme späť do chladničky, druhú časť rozvaľkáme.
 - Plech 30x40 cm vymastíme maslom a pomocou valčeka prenesieme cesto. Cesto mierne vytiahneme aj na boky plechu, viď foto. 
 - Na cesto rozotrieme pripravenú plnku. Zavárané marhule scedíme,  necháme odkvapkať, prekrojíme na menšie časti a rozložíme na plnku. Prekryjeme druhým rozvaľkaným cestom, zľahka pritlačíme. 
 - Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40-45 minút do zlatista. Po upečení a vychladnutí pokrájame na kocky, rezy. 
 - Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.