Slivkový koláč 
	        Krehký makovo-slivkový koláč bez lepku
	        Autor receptu: novalim
	         
	        
	        Makových koláčov sa azda ani nedá prejesť. Náš dnešný recept vás o tom isto presvedčí.* Jemné krehké cesto bez lepku, výdatná 
maková plnka so škoricou a šťavnaté slivky je dokonalá jesenná kombinácia. Z nášho stola zmizol doslova za pár minút. 
Neváhajte a pochutnajte si na tejto makovej dobrote spolu s rodinou a priateľmi aj vy.
| 		  
				  	  
				  	12  porcií  | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Vo veľkej mise vyšľaháme spolu vajcia s cukrom do hustejšej peny. Pridáme olej, mlieko, vanilkový extrakt a citrónovú kôru a dobre premiešame. Nakoniec do zmesi dôkladne zapracujeme aj preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
 - Hlbší plech alebo formu s rozmermi asi 20x30 cm vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej polovicu cesta a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 10 minút.
 - Upečené, ešte teplé cesto posypeme polovicou maku, ktorý sme zmiešali s cukrom a škoricou. Na plnku husto vedľa seba poukladáme polovice alebo štvrtiny umytých a odkôstkovaných sliviek. Posypeme zvyšným makom a na vrch vylejeme druhú polovicu cesta. Uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte asi 20 minút do zlatista.
 - Upečený koláč necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.