Jablkový koláč

Krehký jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorej sa netreba obávať. Pohostenie za pár minút na stole.

24-30
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Zmäknuté čerstvé maslo vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne po jednom žĺtky, vlažné mlieko, preosiatu múku spojenú práškom do pečiva a zašľaháme.
  3. Nakoniec varechou vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.
  4. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Na vrch poukladáme zľahka vytlačené, očistené, na plátky nakrájané jablká alebo iné ovocie.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
  6. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky, posypeme práškovým cukrom.
  7. Prezentácia, dobrú chuť.