Jablkový koláč
Krehký jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa
netreba obávať. Pohostenie za pár minút na stole.
24-30 porcií |
25 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Zmäknuté čerstvé maslo vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne po jednom žĺtky, vlažné mlieko, preosiatu múku spojenú práškom do pečiva a zašľaháme.
- Nakoniec varechou vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov so štipkou soli.
- Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Na vrch poukladáme zľahka vytlačené, očistené, na plátky nakrájané jablká alebo iné ovocie.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
- Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky, posypeme práškovým cukrom.
- Prezentácia, dobrú chuť.