Krehké jablkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Krehký voňavý jablčník

40
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. múku, prdopeč a cukor preosejeme do misy, pridáme zmäknutý tuk (na chvílu dáme do mikrovlnky) žĺtka a mlieko, rukou spracujeme cesto, zabalíme do sáčika a dáme do chladničky
  2. očistené jablká postrúhame, pridáme cukor, škoricu, škoricový cukor, orechy, hrozienka a premiešame, posypeme troma lyžicami strúhanky, premiešame, odložíme
  3. papier na pečenie odmeriame na veľkosť plechu aj s okrajmi a odstrihneme, tak isto si pripravíme druhý papier na veľkosť plechu bez okrajov. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu, jednu časť rozvaľkáme na papieri aj s okrajmi a prenesieme na plech, druhú polovicu ešte odložíme do chladničky
  4. vyšľaháme bielka na tuhý sneh
  5. vmiešame do ochutených jabĺk
  6. pripravené cesto posypeme strúhankou, vylejeme naň jablkovú plnku a rozotrieme
  7. vyberieme druhú polovicu cesta, rozvaľkáme na odmeranom papieri bez okrajov, pomocou valčeka alebo najbližšieho člena rodiny cesto prenesieme na jablkovú plnku, popicháme vidličkou a dáme piecť
  8. takto pekne rastie po 15 minútach
  9. hotový vychladnutý koláč nakrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom :-)