Krehké jablkové rezy (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Krehký voňavý jablčník
40 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- múku, prdopeč a cukor preosejeme do misy, pridáme zmäknutý tuk (na chvílu dáme do mikrovlnky) žĺtka a mlieko, rukou spracujeme cesto, zabalíme do sáčika a dáme do chladničky
- očistené jablká postrúhame, pridáme cukor, škoricu, škoricový cukor, orechy, hrozienka a premiešame, posypeme troma lyžicami strúhanky, premiešame, odložíme
- papier na pečenie odmeriame na veľkosť plechu aj s okrajmi a odstrihneme, tak isto si pripravíme druhý papier na veľkosť plechu bez okrajov. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu, jednu časť rozvaľkáme na papieri aj s okrajmi a prenesieme na plech, druhú polovicu ešte odložíme do chladničky
- vyšľaháme bielka na tuhý sneh
- vmiešame do ochutených jabĺk
- pripravené cesto posypeme strúhankou, vylejeme naň jablkovú plnku a rozotrieme
- vyberieme druhú polovicu cesta, rozvaľkáme na odmeranom papieri bez okrajov, pomocou valčeka alebo najbližšieho člena rodiny cesto prenesieme na jablkovú plnku, popicháme vidličkou a dáme piecť
- takto pekne rastie po 15 minútach
- hotový vychladnutý koláč nakrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom :-)
|