Kravská hrudka (fotorecept)
Autor receptu: maminamicha
Výborný syr ktorý len tak nekúpite v obchode!
5 porcií |
60 minút príprava |
300 minút na 35 °C |
Postup
- Mlieko si dáme zovrieť na teplotu 35 stupňov a vypneme.
- Primiešame syridlo a asi 3 minúty miešame. Potom necháme odpočívať 45 minút.
- Po 45 minútach nakloníme hrniec a zistíme či sa oddeľuje mlieko huspeninovej konzistencie.
- Pokrájame nožom na malé kúsky aby syrovátka vyplávala napovrch to je asi tak 10 minút.
- Zoberieme plátno alebo plienku a precedíme všetko čo je v hrnci.
- Zavesíme plienku a necháme odtiecť asi tak 5 hodín. Potom dáme do soľného roztoku alebo skonzumujeme len také.