Kravská hrudka (fotorecept)

Autor receptu: maminamicha

Výborný syr ktorý len tak nekúpite v obchode!

5
porcií
60 minút
príprava
300 minút
na 35 °C

Postup

  1. Mlieko si dáme zovrieť na teplotu 35 stupňov a vypneme.
  2. Primiešame syridlo a asi 3 minúty miešame. Potom necháme odpočívať 45 minút.
  3. Po 45 minútach nakloníme hrniec a zistíme či sa oddeľuje mlieko huspeninovej konzistencie.
  4. Pokrájame nožom na malé kúsky aby syrovátka vyplávala napovrch to je asi tak 10 minút.
  5. Zoberieme plátno alebo plienku a precedíme všetko čo je v hrnci.
  6. Zavesíme plienku a necháme odtiecť asi tak 5 hodín. Potom dáme do soľného roztoku alebo skonzumujeme len také.