Kráľovský hamburger s domácou žemľou (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Určite každý z nás pozná hamburger a neraz ho ochutnal v najbližšom fastfoode. Je známe že toto rýchle a chutné jedlo je nezdravé a spôsobuje obezitu, ale nie vždy je to pravda. Keďže u nás doma ho milujeme, tak sme dlho "gúglili" a skúšali a konečne našli ten pravý recept na hamburger DOMÁCI a ešte lepší ako kupovaný :)
8 porcií |
260 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Mlieko, vodu, droždie, soľ, cukor a vajce premiešame.
- Pridáme obe múky.
- Miesime asi 15 minút a v polovici miesenia pridáme maslo.
- Cesto preložíme do vymastenej misy a zakryjeme fóliou.
- Necháme vykysnúť 2 hodiny na teplom mieste.
- Po vykysnutí rozdelíme na 8 častí a urobíme malé žemle, ktoré premiestnime na plech s papierom na pečenie.
- Necháme vykysnúť opäť 1-2 hodiny.
- Po vykysnutí natrieme vajcom a posypeme sezamom.
- Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút do zlatista.
- Hovädzie mäso ochutíme, urobíme placky na grile ogrilujeme spolu so žemľou.
- Na spodnú časť dáme cesnakový dresing (zmiešaná kyslá smotana s cesnakom, soľou), mäso, syr, paradajku ,orestovanú cibuľku, kečup a zakryjeme s vrchom žemle.
- Dobrú chuť!