Kráľovská studená omáčka

Autor receptu: pusta

Táto studená omáčka sa podáva v Libanone ako príloha k rôzne upraveným mäsám, ku krevetám, hodí sa ku grilovanej zelenine, výborne zvýrazní jej chuť. Kráľovská omáčka je vynikajúca a veľmi obľúbená, pikantnej ostrej a lahodnej chuti, zjemnenej kvalitným koňakom. Príprava je nenáročná. Pridávam recept pre milovníkov pikantných jedál a arabskej kuchyne.

1 dávka - pre viac o
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vhodnej misky dáme majonézu a kečup, ktoré dôkladne zmiešame s koňakom a citrónovou šťavou. Primiešame Tabasco, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a soľ a znovu premiešame. Pripravíme si papierový lievik, naplníme ho odloženým kečupom, odstrihneme špičku lievika a ozdobíme povrch omáčky, tenkou špajdľou kreslíme obrazce.