Kráľovská studená omáčka
Autor receptu: pusta
Táto studená omáčka sa podáva v Libanone ako príloha k rôzne upraveným mäsám, ku
krevetám, hodí sa ku grilovanej zelenine, výborne zvýrazní jej chuť. Kráľovská omáčka je
vynikajúca a veľmi obľúbená, pikantnej ostrej a lahodnej chuti, zjemnenej kvalitným
koňakom. Príprava je nenáročná. Pridávam recept pre milovníkov pikantných jedál a
arabskej kuchyne.
1 dávka - pre viac o porcia |
10 minút príprava |
Postup
- Do vhodnej misky dáme majonézu a kečup, ktoré dôkladne zmiešame s koňakom a citrónovou šťavou. Primiešame Tabasco, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a soľ a znovu premiešame.
Pripravíme si papierový lievik, naplníme ho odloženým kečupom, odstrihneme špičku lievika a ozdobíme povrch omáčky, tenkou špajdľou kreslíme obrazce.