Dusený králik

Králik na červenom víne s koreňovou zeleninou a tekvicou

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky narežeme do tvaru X a vložíme do vriacej vody asi na 1,5 minúty, potom ich prudko schladíme v studenej vode s ľadom a ošúpeme.
  2. Králika rozporciujeme na menšie kúsky. Prebytočné kosti a nečistoty odrežeme. Mäso dôkladne osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na olivovom oleji vo väčšom hrnci zo všetkých strán do zlatohneda.
  3. Očistenú mrkvu, zeler a tekvicu nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nadrobno. Spolu s niekoľkými vetvičkami tymianu pridáme k opečenému králikovi a krátko (asi 5 minút) restujeme. Potom podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme ošúpané paradajky nakrájané na menšie kocky.
  4. Premiešame, podlejeme teplým vývarom a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 40 minút). Podľa potreby môžeme podliať vývarom. Pred servírovaním dozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.