Dusený králik
Králik na červenom víne s koreňovou zeleninou a tekvicou
Autor receptu: redakcia
Postup- Paradajky narežeme do tvaru X a vložíme do vriacej vody asi na 1,5 minúty, potom ich prudko schladíme v studenej
vode s ľadom a ošúpeme.
- Králika rozporciujeme na menšie kúsky.
Prebytočné kosti a nečistoty odrežeme.
Mäso dôkladne osolíme a okoreníme
a sprudka opečieme na olivovom oleji vo
väčšom hrnci zo všetkých strán do zlatohneda.
- Očistenú mrkvu, zeler a tekvicu
nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak
nadrobno. Spolu s niekoľkými vetvičkami
tymianu pridáme k opečenému králikovi
a krátko (asi 5 minút) restujeme. Potom
podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme ošúpané paradajky nakrájané na menšie kocky.
- Premiešame, podlejeme teplým vývarom a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 40 minút). Podľa
potreby môžeme podliať vývarom. Pred
servírovaním dozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
|