Králičie mäso
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme;
hotové vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
a koreňovú zeleninu. Orestujeme dozlata. Pridáme horčicu a ocot.
Čierne korenie, nové korenie, bobkový list a vetvičku tymianu zabalíme do kúska čistej látky a pridáme
k zelenine. Zmes podlejeme bielym
vínom a vložíme späť mäso. Všetko
spolu dusíme asi 45 minút.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a uložíme do tepla. Vyberieme aj koreniny a prilejeme 200 ml smotany.
Chvíľu povaríme a potom zmes rozmixujeme. Môžeme pridať plátok
masla na zjemnenie.
dozlata. Pridáme horčicu a ocot.
- Knedľa: Slaninu nasekáme
nadrobno a orestujeme ju. Pridáme
cibuľu a spolu opražíme. Rožky
nakrájame na malé kocky a vložíme na 5–10 minút do rúry. Z vajca,
múky, vlažného mlieka a prášku do
pečiva vymiešame cesto. Do cesta
pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Na záver primiešame do
cesta aj nakrájané rožky a slaninkovo–cibuľovú zmes. Cesto dobre
premiešame, necháme 10 minút
odpočinúť.
- Z cesta vytvarujeme 4 gule. Do osolenej vriacej vody
vložíme knedle a pomaly varíme za
občasného miešania 15 minút.
- Glazovaná baby mrkva: V hrnci
necháme zovrieť vodu, do ktorej
sme pridali kryštálový cukor a soľ.
Mrkvičku očistíme a vložíme na
5 minút do hrnca s vriacou vodou.
Po uvarení mrkvu orestujeme na
masle.
|