Králičie mäso

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Orestujeme dozlata. Pridáme horčicu a ocot. Čierne korenie, nové korenie, bobkový list a vetvičku tymianu zabalíme do kúska čistej látky a pridáme k zelenine. Zmes podlejeme bielym vínom a vložíme späť mäso. Všetko spolu dusíme asi 45 minút.
  2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a uložíme do tepla. Vyberieme aj koreniny a prilejeme 200 ml smotany. Chvíľu povaríme a potom zmes rozmixujeme. Môžeme pridať plátok masla na zjemnenie. dozlata. Pridáme horčicu a ocot.
  3. Knedľa: Slaninu nasekáme nadrobno a orestujeme ju. Pridáme cibuľu a spolu opražíme. Rožky nakrájame na malé kocky a vložíme na 5–10 minút do rúry. Z vajca, múky, vlažného mlieka a prášku do pečiva vymiešame cesto. Do cesta pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Na záver primiešame do cesta aj nakrájané rožky a slaninkovo–cibuľovú zmes. Cesto dobre premiešame, necháme 10 minút odpočinúť.
  4. Z cesta vytvarujeme 4 gule. Do osolenej vriacej vody vložíme knedle a pomaly varíme za občasného miešania 15 minút.
  5. Glazovaná baby mrkva: V hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali kryštálový cukor a soľ. Mrkvičku očistíme a vložíme na 5 minút do hrnca s vriacou vodou. Po uvarení mrkvu orestujeme na masle.